Simulatoare on-line

Source: https://staff.um.edu.mt/jskl1/simweb/index.html

Rezolvatori și simulatoare on-line

M/M/1 Solver & Simulator rezolvă și simulează sistemul de așteptare M/M/1. Folosiți-l pentru a afla despre sistemele de așteptare, pentru a obține derivarea modelului matematic M/M/1 și pentru a compara rezultatele simulate și calculate.

Simulatoare ale sistemelor generale cu o singură coadă

Simulatorul #1 permite simularea sistemelor cu o singură coadă cu sosiri și servicii unice. Pentru intervalele de sosire și durata serviciului utilizatorul fie selectează o distribuție teoretică, fie introduce o distribuție empirică sub formă de tabel. Apoi utilizatorul selectează numărul de canale și eventual lungimea maximă a cozii de așteptare și numărul total de clienți dacă aceștia sunt limitati. Organizarea cozii poate fi fie FIFO, fie LIFO. Sunt furnizate toate rezultatele uzuale de simulare. Există posibilitatea de a salva rezultatele într-o fereastră separată a browserului pentru utilizare ulterioară.

Simulatorul #2 permite simularea sistemelor cu o singură coadă cu sosiri în vrac (loturi) și servicii în vrac (loturi). Dimensiunile loturilor pot fi constante sau aleatorii. Canalele fie așteaptă ca loturile complete să înceapă serviciul, fie pot fi servite loturi mai mici. Pentru intervalele de sosire și durata serviciului utilizatorul fie selectează o distribuție teoretică, fie introduce o distribuție empirică sub formă de tabel. Apoi utilizatorul selectează numărul de canale și lungimea maximă a cozii în cazul capacității limitate a sistemului. Populația este nelimitată. Organizarea cozii poate fi fie FIFO, fie LIFO. Sunt furnizate toate rezultatele uzuale de simulare. Există posibilitatea de a salva rezultatele într-o fereastră separată a browserului pentru utilizare ulterioară.

Simulatoare de rețele de așteptare

Simulator de rețele de așteptare deschise . Cu acest simulator puteți simula rețele de așteptare deschise cu aproape orice dimensiune și topologie. Rețelele de așteptare sunt formate din generatori de clienți și stații de service. După sosire, prima stație este aleasă aleatoriu. După un serviciu finalizat, clientul fie părăsește rețeaua, fie trece la următoarea stație aleasă aleatoriu. Toate distribuțiile de rutare sunt introduse de utilizator. Este disponibil ajutor cu un tutorial, citiți-l înainte de a începe să experimentați.

Simulator de rețele închise de așteptare . Cu acest simulator puteți simula rețele de așteptare închise cu aproape orice dimensiune și topologie. Rețelele de așteptare sunt formate din stații de service cu un anumit număr inițial de clienți. După un serviciu finalizat, următoarea stație este aleasă aleatoriu. Distribuțiile de rutare sunt introduse de utilizator. Ajutorul este disponibil, citiți-l înainte de a începe să experimentați.

Simulatoarele sunt gratuite, puteți descărca toate fișierele și le puteți rula local. Vă rog să -mi trimiteți mai întâi un e-mail ceva despre dvs. și despre utilizarea simulatoarelor. Apoi vă voi trimite detaliile de descărcare.

Testarea generatoarelor aleatorii

Testerii on-line verifică distribuția uniformă a single-urilor, perechilor și triplelor generate. Intervalul [0,1] din fiecare dimensiune este mai întâi împărțit într-un anumit număr n de subintervale egale care generează n , n 2 și n 3 bins. Programele găsesc apoi frecvențele reale ale tuturor binurilor și le compară cu frecvența teoretică. Rezultatele conțin frecvențele maxime și minime, valoarea testului chi-pătrat și tabelul de frecvențe cu diagramă de bare semi-grafică simplă, care ar trebui să fie cât mai plată posibil. Citiți ajutorul și introducerea pentru a afla mai multe. Acești testeri sunt disponibili pentru a testa generatoarele aleatoare JavaScript și JSSim:

Testerul #1 testează generatorul nativ JavaScript Math.random() în 10 intervale în fiecare dimensiune.

Testerul #2 testează generatorul nativ JavaScript Math.random() în orice număr de intervale.

Testerul #3 testează generatorul JSSim nativ în 10 intervale în fiecare dimensiune.

Testerul #4 testează generatorul nativ JSSim în orice număr de intervale.

Următoarele două testere permit introducerea constantelor generatorului. Folosiți-le pentru a modifica generatorul JSSim implicit și/sau pentru a studia proprietățile generatoarelor liniare congruențiale.

Testerul #5 testează orice generator liniar congruențial în 10 intervale în fiecare dimensiune.

Testerul #6 testează orice generator liniar congruențial în orice număr de intervale.

Sugestie: introduceți constantele ( m = 2 31 = 2147483648, a = 2 16 +3 = 65539, c = 0) ale infamului generator RANDU și efectuați testul triplelor pentru 10 și 20 de intervale în fiecare dimensiune.

JSSim

Toate rutinele folosite pentru a crea aceste modele de simulare sunt acum disponibile ca instrument de simulare bazat pe JavaScript numit JSSim ( Java S script Sim ulation).

Uitați-vă la manualul său on-line de unde puteți încerca și câteva exemple de modele de simulare.

Descărcați JSSim pentru a începe să lucrați la propriile modele de simulare.

Autorul

În cazul oricăror probleme nu ezitați să mă contactați:

Jaroslav Sklenar
Profesor asociat

Departamentul de Statistică și Cercetare Operațională
Universitatea din Malta
Msida Malta

e-mail: jaroslav.sklenar@um.edu.mt
Web: http://staff.um.edu.mt/jskl1/

Writing college papers can be both challenging and rewarding. It's a process that requires thorough research, critical thinking, and effective communication. Crafting a well-structured paper allows you to delve deep into a subject, showcase your understanding, and develop valuable skills.

However, the journey isn't always smooth. Many students face the temptation of seeking external help through "write my paper for me" services. While these services offer convenience, they can pose troubles such as authenticity concerns, potential plagiarism, and a missed opportunity to learn and grow. It's crucial to strike a balance between seeking guidance and taking ownership of your education.